Kolmo kolem Svitavy

01.05.2008 16:00

Dnes je první máj. Téměř tradičně, jako když se chodilo do průvodu, ráno prší. Ještě, že jsem odřekl vodáckou vyjížďku na nafukovacích Pálavách domovskou řekou Svitavou. Důvod byl, že dnes nemám doma háčka – ale vypadá to na pěkné namočení shora i zdola.

Ale před obědem se počasí probírá. Později odpoledne se dozvídám, že naše vodácká parta vyrazila z Blanska až v 11 hodin.
Když se pak chci jet na chvíli alespoň protáhnout na kole, vyrážím podél řeky Svitavy k Brnu. Je sice 16 hodin, ale třeba je ještě někde na vodě uvidím.

A skutečně. Před 17. h je nalézám v Bílovicích v místní hospůdce ve společnosti „vodníka“. Ten se ale za žádnou cenu nechtěl nechat vyfotit, tak si můžete prohlédnout aspoň jeho kolo (foto).

Vodácká parta je rozhodnuta po dobrém pivku a gáblíku pokračovat až do Obřan, tak je doprovázím ze břehu a fotím pár záběrů z mostu. Do cíle skutečně dorážejí po 19. hodině, ale dříve, než stačí sbalit lodě je v 19.25 opouštím. Čeká mě domů ještě téměř 30 kiláků cesty a po setmění bude určitě dost chladno.

Dupnu tedy do pedálů a v půl deváté skutečně dorážím zpět do Ráječka. Nakonec se i ten 1. máj letos vydařil.

Zpět

u Svitavy

/album/u-svitavy/vodnik-v-hospode-jpg/ /album/u-svitavy/uz-se-blizi-jpg/ /album/u-svitavy/sprajc-o-pilir-jpg/ /album/u-svitavy/ahoooj-jpg/ /album/u-svitavy/zde-to-frci-jpg/

Počet návštěv od 21.4.2008     [CNW:Counter]